2008-12-30

Rebuilding is going On!

Beşiktaş semti değişiyor,gelişiyor ve modernleşiyor.
Semtin son 5-6 senesine dair başlıca değişimler;

-Barbaros Meydanı ve otobüs durakları yenilendi. Modern bir yapıya kavuştu.Gençler için bir cazibe merkezine dönüştürüldü.

-Yeni Kadıköy İskelesi inşaa edildi.(önceki yeri şimdiki üsküdar iskelesidir)

-Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü açıldı. Bu sayede üsküdar motor iskelesi-çırağan arası bölgeye yeni bir soluk geldi. Sahil ışıklandı ve yaz gecelerinde dolup taşar hale geldi.
-Akaretler Sıraevler projesi bitirildi.. Artık nişantaşı beşiktaştan başlıyor ve kazara yolu akaretlere düşenler, gördükleri zenginlik karşısında hayret ediyorlar..

-Tansaşın olduğu bölge yıkıldı ve birtakım düzenlemelere gidildi.. bir boşluk yaratıldı.

-Beşiktaşın kuzey tarafı(fulya) büyük çaplı inşaatlarla bir şantiyeye dönüştü. 2-3 sene öncesinde yapılmaya başlanan dev bloklar bu aylarda bitmeye başladı. Çevre düzenlenmesinin yapımından sonra orada bambaşka bir atmosfer oluşacağı kesin.

-Dolmabahçe Sarayı'nın doğu tarafı (mimar sinan üniversitesi devlet konservatuarına yakın olan bölge) Başbakanlık Ofisi olarak kullanılmaya başlandı.

-Malesef şimdiki kadıköy iskelesinin yanındaki çay bahçeleri kaldırıldı.(sanırım başbakanlık ofisinin güvenliği dolayısıyla) (ordaki sosisçi de gitmiş,yazık)

-Yeni Kadıköy İskelesinin Yanındaki tarihi çok katlı devlet binası yıkıldı.(ne yapacaklar merakla bekliyorum)

-Son olarak da yeni Balık Pazarı inşaatı bitti ve hizmete girdi. Ben bu yeni yapıyı biraz rotherdamvari buldum,ama beşiktaşın neyi eksik değil mi?
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder